Apelul Generalului Antonescu către țară în timpul rebeliunii legionare - 21 Ianuarie 1941

Români

Vă înfățişez astăzi tuturor zbuciumul conştiintei mele şi hotărărea mea neclintită.Ca să judecați şi voi toți şi toți să veniți lângă mine.Pentru că,prin mine,vă cheamă patria,cu răspunderile ei grele.Am primit povara zdrobitoare a conducerii statului ca să opresc prăbuşirea țării şi să salvez onoarea neamului în cel mai crâncen ceas de încercare.Am luptat clipă de clipă,fără răgaz,fără alt gând decât la binele neamului,ca să salvez ce mai era de salvat.M-am străduit să readuc din nou mândria țării şi să dau siguranța granițelor în ceasul de primejdie înfățişând Führer-lui Hitler şi Ducelui Mussolini frământarea şi drepturile noastre.Am făcut tot ca să ajut pribegii,să restabilesc finanțele,să cresc salariile,să ajut agricultura,să ajut pe țăran şi pe muncitorul de rând.În fața lui Dumnezeu,în fața națiunii şi a istoriei,jur că aceste 4 luni de guvernare a fost cel mai greu,mai cumplit şi mai mistuitor zbucium pe care un om putea să îl trăiască pentru țara lui.Am întemeiat Statul Național Legionar,pe tineretul neamului,tineretul fiind tot ceea ce un neam îl are cel mai curat şi cel mai de preț.Am râvnit în acelaşi timp să adun în jurul lui toate generațiile,elita şi toate clasele neamului ca să astup prăpastia dintre ele şi să ridic viitorul.Am îndemnat,am dojenit,am pedepsit din iubirea aspră a adevărului şi a dreptății.Oameni neînțelegători,elemente răzvrătite,sau uneltirea străină încearcă acum să tulbure ordinea şi liniştea publică fără de care țara,familia şi avutul nu pot trăi.

Români

Foto : Piața Victoriei din Bucureşti în timpul rebeliunii legionare


Am luat pe umeri povara neamului,ca să-l ridic şi să nu-l prăvălesc.Țara este acolo unde e Regele,steagul,armata,ordinea,dreptatea,siguranța vieții şi a muncii.Țara este acolo unde este grija ca onoarea şi pământul nostru să fie apărate.Toți trebuie să simțiți aceste porunci,de aceea toți trebuie să fim uniți.În 24 de ore trebuie să restabilim ordinea şi liniştea publică în țară.Fiindcă eu nu am fost până ieri şi nu vreau să fiu până mâine,nici instrument de tiranie,nici punte de anarhie.Îi chem pe toții români la datorie şi la luptă.Îi îndemn pe muncitori să creadă în cuvântul meu şi să nu-şi robească sufletul urii,care primejduieşte şi surpă.Sunt sigur de şimțul de răspundere al funcționarilor statului,de caracterul şi voința de ordine a magistraților.Să reaşezăm onoarea,siguranța şi granițele țării pe lealitatea ofițerului şi ordinea soldatului.Iar,pe legionarii adevărați,crescuți în spiritul de iubire de neam al Căpitanului Codreanu,îi îndemn să mă înțeleagă fiindcă sigur,Căpitanul le-ar fi cerut azi ceea ce le cer şi eu.

Români

Adunați-vă cu încredere în jurul meu şi în jurul autorităților statului.Voința mea este neclintită.Credința voastră trebuie să fie aceeaşi.Înainte.

Un comentariu:

 1. oare noi romanii , neamul romanesc , suntem blestemati sa ridicam in slavi dusmanii poporului si ai tarii si sa nu putem nici macar sa rostim numele adevaratilor romani , patrioti !! In prima agtegorie includ pe imparatul traian care " a arat si a semanat " (asa se spune in " Plugusorul" pe care il zicem la sarbatori )cu sabia si cu sangele bastinasilor , a jefuit cum nu mai facuse in alte eritorii cucerite . In aceiasi categorie includ si pe tori hohenzolernii , incheind cu ultimul , fostul rege mihai, cel care a tradat armata al carei comandant formal era si mai mult de 150.000 de ostasi romani au fost luati prizonieri in URSS , de un de s-au mai intora cateva mii .Acelasi fost rege mihai , care in realitate nu a condus tara nici macar o zi, IMPREUNA CU COMUNISTII l-a arestat Pe MARELE SI ADEVARATUL PATRIOT MARESALUL IOAN ANTONESCU SI L-A DAT RUSILOR primind , de la "pretinul" sau Stalin ,in schimb , pentru maretele fapte , cea mai inalta "tinichea " sovietica, Ordinul Pobeda (Victoria) si ceve ceva avioane , jucaria lui -preferata.
  In final a primit de pa prietenul sau Stalin , ceea ce merita , un sut in fund si "valea " .
  Acum , pentru tradarea armatei si a poporului roman il ridical in slavi , ba mai mult platim urmasei sale margareta duda , pe care o mai si "majestim " sume uriase !!!
  In schimb MARELUI SI ADEVARATULUI PATRIOT MARESALUL ANTONESCU nu avem dreptul nici macar sa ii rostim numele !!!
  In interivul acordat jurnalistului V. Arachelian , dupa 1990 si cafe se gaseste pe internet, fostul rege mihai, a recunoscut ca MARESALUL a fost un patriot care si-a iubit tara . Intrebarea logica carew se impunea : atunci mai loaza de ce l-ai arestat !!! In acelasi interviu fostul rege , marele starteg militar , spune ca MARESALUL a gresit ca , dupa ce a eliberat Basarabia, a continuat razboiul pe teritoriul URSS . I lata intrebare logica \\\; de ce nu l-ai sfatuit pe "pretinul " Stalin, care te-a si decorat, sa se opreasca la granitele URSS si sa nu ocupe jumatate din Europa vreme de 50 de ani. Pentru "calitatile ale de "strateg militar" il caracterizez cu o expresie din celebrul roman Peripetiile bravului soldat Svejk in ..." deci era un "'bese-n cizme " , ba se spunea ca fostul regea fost si maresal, poate "mare fular "

  RăspundețiȘtergere

Procesul Mareşalului Ion Antonescu

Postări populare