Poziția Generalului Antonescu față de legionari

Notă asupra convorbirii avute în luna Mai a anului 1941 de Generalul Antonescu cu Manfred von Killinger ambasadorul Germaniei la București.

Domnul ambasador von Killinger a făcut următoarea comunicare Generalului Antonescu :

1 - Führerul a decis să îl predea pe Horia Sima și pe toți legionarii aflați în Germania Generalului Antonescu,dacă domnia sa o dorește.
2 - Li s-a cerut tuturor refugiaților legionari din Germania să facă o declarație și să-și ia un angajament în scris că nu vor face nici un act de natură politică pe teritoriul Germaniei și li s-a pus în vedere că dacă vor încerca un act de asemenea natură vor fi imediat predați Generalului Antonescu.


Domnul General Antonescu a dat următorul răspuns :

Mulțumesc Führerului pentru acest nou act de bunavoință față de România,însă nu pot să beneficiez deocamdată de bunăvoința Führerului,pentru că mi-ar fi penibil să condamn și să execut oamenii care au colaborat cu mine și guvernul meu.Însă îl rog pe Führer ca toți refugiații legionari să fie supravegheați în de aproape și în cazul când eu sau guvernul german vom constata că nu își respecta angajamentele luate,voi cere să fie extrădați și judecați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Procesul Mareşalului Ion Antonescu

Postări populare